Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Lucian Hrisav, prima expoziție solo la H’art
hrisav la the h gallery

Lucian Hrisav, prima expoziție solo la H’art

Artistul Lucian Hrisav va expune începând cu 7 aprilie, la galeria H’art din București, o serie de lucrări sub titlul „Și m-am trezit îndrăgostit de tot ce nu vedeam”.

Lucian Hrisav dezvoltă o flexibilitate selectivă în ceea ce privește mediile pe care le utilizează în procesul de creație – de la desen și pictură în ulei și acril, la forme stilistice hibride care se extind ulterior și către 3D, prin instalații și sculpturi.

„Efectul trans-dimensional (fie că este vorba de tranziția 2D-3D sau despre cea analog-digital) continuă să figureze în lucrările lui, lasând în urmă caracterul de simplu concept și transformându-se într-un mecanism creativ care joacă un rol important în generarea compozițiilor finale. O principală sursă de inspirație (și cel mai palpabil exemplu) se poate identifica în cadrul proceselor de prelucrare digitală a imaginilor. Distorsiunea, glitch-ul, erorile de randare și lipsa de semnal sunt toate artefacte ale comprimării realității prin mediere tehnologică, sau, simplu spus, un mod prin care o percepție inițială este alterată până la pierderea caracterului inițial”, se arată în prezentarea expoziției.

Pornind din acest punct și utilizând tehnici proprii, Lucian Hrisav descrie în mod vizual o existență contemporană, parazitată de gadgeturi, reclame, anxietate, impulsuri, dorințe și eșecuri. Aceasta este prima lui expoziție solo la H’art.

Cel mai recent, anul trecut, expoziția lui „Semnal vs zgomot”, cu zece lucrări, a inaugurat The H Gallery din București.

Lucian Hrisav este absolvent al Universității Naționale de Arte, departamentul de Pictură și pictură murală, și a fost coordonator al Centrului Artelor Vizuale Multimedia și Atelier35 în perioada 2018 – 2020.

Foto: Lucian Hrisav @ The H Gallery / arhiva curatorial.ro