Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Lucrări ale artistei Corina Preda-Perianu, expuse pentru prima dată în spațiul scandinav
corina preda perianu

Lucrări ale artistei Corina Preda-Perianu, expuse pentru prima dată în spațiul scandinav

Acuarele, pânze în ulei, pasteluri, desene în cărbune, peniță de Corina Preda-Perianu sunt expuse în galeriile ICR Stockholm.

Expoziția „Plaiul Soarelui – Mărturisiri picturale si grafice despre satul românesc” reprezintă o privire retrospectivă asupra tradițiilor românești, cu peisaje și sate din România, alături de chipuri expresive ale unor bătrâni, figuri arhetipale ale satului românesc.

small2

„Lucrările sunt realizate în ani diferiți. Lucrez pe diverse suporturi (hârtie, carton, pânză) și abordez cu plăcere atât peisajul urban sau rural, cât și portretul, figura întreagă, natura statică, interioarele de biserică, florile, păsările. Pictez portrete – în ulei, dar, mai ales, în acuarelă”, a declarat artista Corina Preda-Perianu.

„Plaiul Soarelui – Mărturisiri picturale si grafice despre satul românesc”, prima expoziție a artistei Corina Preda-Perianu în spațiul scandinav, rămâne deschisă până la 20 februarie 2023.

Corina Preda-Perianu s-a născut la 16 septembrie 1963. A absolvit Academia de Arte Bucureşti, secţia Pictură, clasa profesor Vasile Grigore, promoția 1995. A avut numeroase participări, începând din 1991 până în prezent, la expoziții municipale și naționale, expoziții colective și de grup, în țară și străinătate. Lucrări ale artistei se află în colecţii particulare din SUA, Cipru, Franţa, Australia, Serbia, Israel, Germania, Japonia, Polonia, Republica Moldova, Turcia, Bulgaria, Suedia.

Expoziția poate fi vizitată de luni până vineri, între orele 11.00-16.00, în galeriile ICR Stockholm (Skeppsbron, 20).