Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Lucrări ale artistului Amoako Boafo, lansate în spațiu dintr-o rachetă a lui Jeff Bezos

Lucrări ale artistului Amoako Boafo, lansate în spațiu dintr-o rachetă a lui Jeff Bezos

Trei portrete realizate de artistul Amoako Boafo, originar din Ghana și stabilit la Viena, au fost lansate din Texas în spațiu, potrivit artnews.com.

Ele au plutit în vid înainte de a se întoarce pe Pământ 11 minute mai târziu.

Lansarea proiectului „Suborbital Triptych” (2021) a fost o colaborare între Jeff Bezos – proprietarul companiei Blue Origin – și compania aerospațială Uplift AeroSpace.

Cele trei portrete au fost pictate direct pe bucăți din racheta Blue Origin și realizate cu vopseluri speciale. Picturile – „Self Portrait with Pink Tulips”, „Shormeh’s Gold Earrings” și „White and Gold Head Wrap” – îl reprezintă pe Boafo, mama sa și mama unui prieten apropiat.

La întoarcerea lor, toate picturile au fost recuperate și păreau să fie în stare bună.

De ce să lansezi artă în spațiu? Josh Hanes, CEO al Uplift, a argumentat că atrăgând artiști este un pas important în dezvoltarea economiei multiplanetare. Acest proiect cu Amoako Boafo a fost o modalitate unică pentru public de a se conecta cu spațiul întrucât există un aspect al explorării universului care este greu de înțeles de către oameni în general.

Foto credit: Amoako Boafo Facebook