Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Lucrări ale artistului italian Albano Morandi, expuse la Cluj-Napoca
albano morandi, iaga

Lucrări ale artistului italian Albano Morandi, expuse la Cluj-Napoca

Lucrări noi și mai vechi ale artistului italian Albano Morandi vor fi expuse la galeria IAGA Contemporary Art din Cluj-Napoca, timp de o lună, începând cu 5 mai.

Expoziția personală, intitulată „Hidden on surface” prezintă inclusiv lucrări concepute special de artist.

Curatorul expoziției este Ilaria Bignotti, în colaborare cu Camilla Remondina.

Cine este Albano Morandi

Albano Morandi, născut în 1958 la Salò, a urmat cursuri de scenografie la Accademia di Belle Arti din Roma. Acest lucru, spune artistul, i-a permis să facă un studiu mai articulat și mai apropiat al ideii lui de artă contemporană, pentru că reprezintă elementul care unește muzica, pictura, teatrul și literatura.

Dragostea pentru teatru l-a determinat să pună bazele Teatro dell’Evidenza, în 1981, unde au fost puse în scenă diverse opere. În 1984, a avut prima expoziție personală, cu acuarele pe hârtie. S-a axat și pe sculptură, a participat ulterior la Quadriennale di Roma, apoi la numeroase expoziții internaționale, inclusiv la Biennale di Venezia.

În prezent, e conferențiar la Accademia di Belle Arti Santa Giulia din Brescia.

„Hidden on surface” poate fi vizitată de marţi până sâmbătă, între orele 14:00 şi 18:00.