Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Lucrări de Arina Bican, Liviu Mihai și Augustin Răzvan Radu, în expoziția „Tris de pictură” la Galeria Senso
senso vernisaj tris foto curatorial

Lucrări de Arina Bican, Liviu Mihai și Augustin Răzvan Radu, în expoziția „Tris de pictură” la Galeria Senso

Expoziția de grup „Tris de pictură”, ce reunește lucrări realizate de Arina Bican, Liviu Mihai și Augustin Răzvan Radu, a fost vernisată pe 22 februarie, la Galeria Senso din București.

Cei trei artiști vizuali au fost recent asimilați portofoliului galeriei de pe Calea Victoriei. Anul trecut, fiecare dintre ei a avut expoziție personală la Senso: Liviu Mihai – „Marilyn and the Pink Dog” (13 iulie – 26 august 2021), Arina Bican – „Back to the Future” (15 – 30 octombrie 2021) și Augustin Răzvan Radu – „Mirrors 2.0.21” (7 – 30 decembrie 2021).

„Tris de pictură”, al cărei curator este Ana Daniela Sultana, face parte din programul expozițional conceput de Ana Ștefania Andronic (BUZU), directorul artistic al galeriei, și poate fi vizitată până pe 22 martie 2022, de luni până sâmbătă, între orele 12.00 – 19.00.

Inedit voiaj vizual

„Trei artiști cu personalități aparte, trei feluri diferite de abordare a picturii. Arina Bican, Liviu Mihai și Augustin Răzvan Radu ne oferă în expoziția de grup «Tris de pictură» un inedit voiaj vizual și ne dau măsura forței lor creative, reflectând subtil Zeitgeistul nostru”, a explicat curatoarea anterior vernisajului.

senso tris foto curatorial

Credit foto: Curatorial.ro

Absolvenți ai Universității de Arte, ei au în comun și faptul că recurg la registrul figurativ ca modalitate principală de expresie artistică, a adaăugat Sultana.

„Dacă la Arina Bican stilul denotă o anume tendință către hiperrealism, mai ales în redarea detaliilor, la Liviu Mihai specificul constă într-o înclinație către tehnică mixtă; în ambele cazuri, însă, se remarcă o predilecție pentru figura umană, ale cărei trăsături sunt adesea reprezentate blurat. La Augustin Răzvan Radu, subiectul de referință îl constituie clădirile și nu personajele; poate de aceea stilului său îi este caracteristic un anume calm pe care îl inspiră, de obicei, peisajele. Cum cromatica nu face decât să sublinieze unicitatea fiecăruia și temperamentul propriu, este interesant de urmărit că avem de-a face cu trei semne astrale distincte: de foc – Liviu Mihai, de aer – Arina Bican, respectiv de pământ – Augustin Răzvan Radu”, a conchis curatoarea.

bazART, expoziție-târg

Parterul galeriei găzduiește, în perioada 22 februarie – 31 martie, prima ediție a bazART, expoziție-târg de artă vizuală, decorativă și aplicată.

Târgul reunește lucrări de grafică și de pictură semnate de Stanca Leu, Alexandru Micloș, Ana Andronic și Bogdana Contraș, dar și obiecte decorative, ceramică, sculptură și piese de bijuterie contemporană realizate de Aniela Ovadiuc, Daniela Făiniș, Alina Băncilă, Dan Băncilă, Raluca Buzura, Diana Iordache, Matei Crișan și Maria Filipescu.