Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Lucrări de artă și bijuterii din colecția Barbarei Walters, vândute pentru 5 milioane de dolari
barbara walters, tablouri de frank w. benson și william merritt chase, bonhams

Lucrări de artă și bijuterii din colecția Barbarei Walters, vândute pentru 5 milioane de dolari

Vânzările organizate de Bonhams pentru obiecte din colecția Barbarei Walters au fost vândute, cumulat, pentru 5 milioane de dolari. Nouăzeci și nouă la sută din cele 135 de obiecte oferite în licitație s-au vândut, în timp ce toate cele 238 de loturi puse la dispoziție online și-au găsit cumpărători.

Colecția a fost prezentată la Boston, Los Angeles, Paris, Londra și Hong Kong înainte de vânzarea de la New York alături de o expoziție care comemorează cariera jurnalistei.

Artă, bijuterii, design și obiecte personale s-au numărat printre loturile din licitație. Colecția a fost împărțită în două vânzări: una live, care a avut loc pe 6 noiembrie, și una online, în perioada 29 octombrie – 7 noiembrie.

Barbara Walters a adunat o colecție de artă americană, mare parte din ea sub forma unor tablouri care înfățișau femei pe un fundal idilic. Printre lucrările din colecție care au ajuns la licitație, „The Peony Girl” (cca. 1888 – 1889), de Childe Hassam, a fost adjudecată contra sumei de 622.800 de dolari, iar „The Tenth Street Studio” (cca. 1884 – 1915), de William Merritt Chase, la 508.500 de dolari. Prima a fost piesa preferată a lui Walters, în timp ce cea de-a doua a stat mulți ani în sufrageria jurnalistei.

Din apartamentul ei decorat de Mario Buatta, unde Walters găzduia adesea cine, un set de fotolii tapițate de designer a fost vândut pentru 4.480 de dolari; o pereche de sfeșnice din metal aurit în formă de struț a fost vândută pentru 6.400 de dolari; față de o estimare de 800-1.200 de dolari, serviciul de pahare Baccarat a fost vândut cu 5.760 de dolari; un serviciu de masă din porțelan Royal Crown Derby Imari a depășit estimarea de 800-1.200 de dolari, fiind vândut pentru 5.760 de dolari.

Dintre bijuterii s-a remarcat inelul de logodnă cu diamant Harry Winston al lui Walters de la Merv Adelson, care a fost cumpărat cu 699.000 de dolari.