Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Lucrări de Daniel Rădulescu, Marcel Guguianu și Felix Aftene, cele mai mari adjudecări în licitația de sculptură contemporană a Artmark

Lucrări de Daniel Rădulescu, Marcel Guguianu și Felix Aftene, cele mai mari adjudecări în licitația de sculptură contemporană a Artmark

Lucrări de Daniel Rădulescu, Marcel Guguianu și Felix Aftene au obținut cele mai mari adjudecări în licitația de sculptură contemporană a Artmark, care a avut loc pe 15 martie.

Cea mai valoroasă sculptură dintre cele 69 de loturi a fost creația „Fluturi” a artistului George Apostu, cu un preț de pornire de 7.000 de euro. Sculptura de mari dimensiuni este turnată în bronz, iar o variantă a acesteia se regăsește expusă în Parcul Kiseleff din Capitală.

Ea a rămas însă neadjudecată, iar prețul post-licitație este de 7.000 de euro.

Lucrarea „Forgotten Past” realizată de Daniel Rădulescu, care a reprezentat țara noastră în Pavilionul României la „Expo 2020 Dubai”, realizată prin sudură în oțel a avut un preț de pornire de 5.000 de euro. În final, aceasta a fost adjudecată contra sumei de 6.000 de euro.

Sculptura-manifest ecologic „Melting with the city”, realizată de artistul Matei Ulmeanu, a rămas și ea neadjudecată și prețul post-licitație este de 1.000 de euro. Prin această lucrare, artistul își propune să ridice un semn de întrebare asupra modului în care privim automobilul – simbol al evoluției sau delir colectiv. Sculptura are forma unei mașini și a fost prelucrată prin deformare plastică la rece.

În licitație au fost incluse două sculpturi realizate de artistul ieșean Felix Aftene – „Himeră” și „Muză”, fiecare estimată la 3.000 – 5.000 de euro. Sculpturile, vândute fiecare cu maximul estimat, sunt realizate din bronz pudrat cu pigment și au forma unor pisici cu aripi.

echilibru, marcel guguianu

Echilibru – Marcel Guguianu

Sculptura în marmură „Echilibru”, de Marcel Guguianu, a fost vândută pentru 6.000 de euro, peste maximul estimat, iar artistul a mai fost prezent în licitație cu alte șase lucrări, toate adjudecate contra unor sume cuprinse între 1.000 și 2.500 de euro.

Printre sculptorii care s-au regăsit în licitație se numără Ion Iancuț, Ion Irimescu, Mircea Roman și Aurel Vlad.

Licitația de Sculptură Contemporană a avut loc exclusiv online, pe platforma Artmark Live.

Credit foto: Artmark