Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Reputați artiști și opere din bronz, metal, lemn și ceară, în licitația de sculptură contemporană a Artmark
expoziția de sculptură contemporană la palatul cesianu racoviță

Reputați artiști și opere din bronz, metal, lemn și ceară, în licitația de sculptură contemporană a Artmark

Reputați artiști și opere din bronz, metal, lemn, piatră, marmură și ceară sunt reuniți în Licitația de Sculptură Contemporană a Artmark, programată să aibă loc anul acesta pe 15 martie.

În 2021, Licitația de Sculptură Contemporană a înregistrat o rată de adjudecare de 92%, cu un preț record pentru o sculptură semnată de clujeanul Darius Hulea – 16.000 de euro.

Anul acesta, Licitația de Sculptură Contemporană va reuni celebri artiști și opere de o aleasă virtuozitate, spun reprezentanții casei de licitații.

Cea mai valoroasă sculptură este creația „Fluturi” a artistului George Apostu, cu un preț de pornire de 7.000 de euro. Sculptura de mari dimensiuni este turnată în bronz, iar o variantă a acesteia se regăsește expusă în Parcul Kiseleff din Capitală.

Lucrarea „Forgotten Past” realizată de Daniel Rădulescu, care a reprezentat țara noastră în Pavilionul României la „Expo 2020 Dubai”. Sculptura realizată prin sudură în oțel are un preț de pornire de 5.000 de euro.

Sculptura, ca manifest ecologic

O sculptură-manifest ecologic, „Melting with the city”, realizată de artistul Matei Ulmeanu, are prețul de pornire de 1.000 de euro. Prin această lucrare, artistul își propune să ridice un semn de întrebare asupra modului în care privim automobilul – simbol al evoluției sau delir colectiv. Sculptura are forma unei mașini și a fost prelucrată prin deformare plastică la rece.

melting with the city matei ulmeanu

Melting with the city – Matei Ulmeanu

„O astfel de lucrare este destul de tranșantă și te face să-ți pui niște întrebări pe care nu ți le-ai pune în mod normal dacă ar fi fost frumoasă”, spune Matei Ulmeanu despre creația sa.

În licitația din 15 martie sunt incluse două sculpturi realizate de artistul ieșean Felix Aftene – „Himeră” și „Muză”, fiecare estimată la 3.000 – 5.000 de euro. Sculpturile sunt realizate din bronz pudrat cu pigment și au forma unor pisici cu aripi.

muza felix aftene

Muză – Felix Aftene

Printre alți sculptori care se regăsesc în licitație se numără Ion Iancuț, Ion Irimescu, Marcel Guguianu, Mircea Roman și Aurel Vlad.

Licitația de Sculptură Contemporană va avea loc exclusiv online, pe platforma Artmark Live.

Cele 69 de sculpturi pot fi admirate, în regim gratuit, la Palatul Cesianu-Racoviță. Programul expoziției: luni-duminică, 10:00-20:00.

Credit foto: Artmark