Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Lucrări de Kawanabe Kyōsai, unele în premieră în Marea Britanie, expuse la Royal Academy, din 19 martie

Lucrări de Kawanabe Kyōsai, unele în premieră în Marea Britanie, expuse la Royal Academy, din 19 martie

Expoziţia poate fi vizitată până pe 19 iunie. Cunoscut pentru spiritul său independent, Kawanabe Kyōsai (1831-1889) este unul dintre cei mai mari maeştri ai picturii japoneze. Inteligent, energic şi plin de imaginaţie, continuă să influenţeze stiluri artistice contemporane, fie că este vorba de tatuaje sau de manga.

Mulţi ani a fost trecut cu vederea şi a fost comparat cu artişti care au creat anterior perioadei sale, precum Hokusai şi Hiroshige. În prezent, Kyōsai este admirat pentru că lucrările lui leagă arta tradiţională de cultura populară.

De altfel, artistul a fost un rebel al timpului său. Cu o educaţie tradiţională, şi-a creat propriul stil, care a dat naştere unor imagini înspăimântătoare , dar şi unor opere pline de tandreţe şi înduioşătoare.

Expoziţia de la Londra reuneşte picturi, gravuri în lemn, ilustraţii de carte dar şi creaţii ad-hoc, realizate în timpul unor reuniuni în cadrul cărora erau create lucrări de pictură sau caligrafie (shogakai).

Credit foto: Art Research Center, Ritsumeikan University via Royal Academy