Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Trei sculptori, acceptaţi anul acesta în Royal Academy
pc royalacademy from 1900 credit inverness royal academy archive

Trei sculptori, acceptaţi anul acesta în Royal Academy

Membrii Royal Academy au votat să îi primească în rândul lor pe sculptorii Shirazeh Houshiary, Brian Griffiths şi Clare Woods, informează artlyst.com.

Shirazeh Houshiary

A devenit cunoscută în domeniul sculpturii în 1980 şi de atunci s-a exprimat în pictură, instalaţii artistice, proiecte de arhitectură şi film.

Tema operei sale este legătura dintre conştient şi inconştient, control şi hazard, materialul şi imaterialul din viaţa oamenilor. Vălurile şi ceaţa sunt motive ale lucrărilor sale. S-a născut în Shiraz, Iran, în 1955. A studiat la Londra, unde şi locuieşte. A fost inclusă pe lista scurtă pentru Premiul Turner, în 1974 şi a primit premiul Asia Arts Game Changer, în 2018.

A realizat proiecte pentru mari muzee din Londra, Veneţia, Paris, Viena.

Brian Griffiths

Elementul care îl defineşte este teatralitatea şi este pasionat de ideea de colecţii. Astfel, creează colaje tridimensionale din cărţi, resturi de mobilă, polistiren și linoleum.

A prezentat lucrări create în colaborare cu actorul Bill Murray. A avut expoziţii la Camden Arts Centre, BALTIC Centre for Contemporary Art, Tate sau Centrul Pompidou şi predă la Royal Academy Schools.

Clare Woods

S-a născut în Southampton, in 1972 şi locuieşte şi lucrează în Hereford. În sculptură şi pictură, perspectiva sa este una de peisaj şi preferă ca material de lucru aluminiul.

Deşi peisajul este subiectul său preferat, din 2011 s-a aplecat asupra ilustrării omului iar cele mai recente lucrări ale sale abordează ideile de fragilitate, vulnarabilitate, mortalitate şi dizabilitate şi graniţa fină între organismul bolnav şi cel sănătos, între umanitate şi cruzime, viaţă şi moarte.

A expus în mari galerii din Marea Britanie, Danemarca, Germania, SUA și Elveţia, printre altele.