Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Lucrări de pictură ale artistului Gy. Szabó Béla, la Muzeul de Artă Cluj-Napoca
gy. szabó béla, expozitie, muzeul de arta cluj napoca

Lucrări de pictură ale artistului Gy. Szabó Béla, la Muzeul de Artă Cluj-Napoca

Lucrări de pictură ale artistului Gy. Szabó Béla, portrete și peisaje în variate forme, vor fi expuse la Muzeul de Artă Cluj-Napoca în perioada 8 – 26 februarie.

Expoziția reunește o serie de lucrări ale artistului Gy. Szabó Béla realizate în deceniile patru și cinci ale secolului trecut.

Gy. Szabó Béla (1905-1985) este cunoscut mai ales pentru lucrările lui de grafică și gravură, care au devenit embleme ale expresiei sale artistice.

Pe parcursul vieții, a abordat mai multe teme, instantanee și viziuni ale lumii cu care a interacționat artistul. În cele peste șase decenii de activitate, a beneficiat de numeroase expoziții personale și a participat la expoziții de grup în România și în străinătate.

După moartea artistului, moștenirea lui Gy. Szabó Béla a fost gestionată, îngrijită și prezentată publicului de Ferenczy Miklós, custodele creației lui.