Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Lucrări de pictură de Florentina Voichi, expuse la Lisabona
florentina voichi

Lucrări de pictură de Florentina Voichi, expuse la Lisabona

Șaisprezece lucrări de pictură semnate Florentina Voichi vor fi expuse, sub titlul „Where are you?”, la Galeria Institutului Cultural Român de la Lisabona, în perioada 3 noiembrie 2022 – 24 februarie 2023.

Vernisajul va avea loc pe 3 noiembrie, la ora 18:30, în prezența artistei și a lui Joaquim Ruivo, director al Muzeului Mosteiro da Batalha și Amicus Romaniae 2018.

Florentina Voichi s-a născut la Craiova în 1953. A urmat cursurile Institutului de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” din București, iar începând cu 1991 este membră a Uniunii Artiștilor Plastici din România. Trăiește și lucrează în București.

După absolvirea facultății, a participat la expoziții individuale și de grup, dar cea mai importantă parte a carierei sale se desfășoară începând cu anul 2012, cu expozițiile personale de la Palatele Brâncovenești Mogoșoaia, de la Centrul Cultural Internațional „George Apostu” din Bacău, Galeria Simeza București, Muzeul Județean Târgu Jiu, Galeria Tipografia – Combinatul Fondului Plastic București, Muzeul de Artă Craiova, Muzeul Național de Artă al Moldovei din Chișinău, Palatul Culturii Iași, Leilei Gallery București.

În 2007, a publicat volumul „Cartea Pictorei”, la editura Vinea, în care este inclus un studiu documentat asupra picturii. În 2020, a participat la Bienala Internațională de Artă Contemporană de la Cerveira, Portugalia.

Expoziția de la Lisabona cuprinde 16 lucrări de pictură, de mari și mici dimensiuni, special realizate în perioada 2021 – 2022 pentru a fi prezentate la galeria ICR.