Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Lucrări din colecția Lindemann, vândute mult sub estimarea maximă
lindemann licitatie damien hirst, the sleep of reason

Lucrări din colecția Lindemann, vândute mult sub estimarea maximă

Colecționarul și dealerul de artă Adam Lindemann, care deține galeria Venus Over Manhattan, a oferit aproximativ 40 de lucrări din colecția sa în cadrul unei licitații dedicate, la Christie’s.

O parte din încasări vor fi donate, a spus el, pentru aripa Metropolitan Museum of Art pentru Africa Subsahariană, Oceania și Americile antice, care este în curs de renovare.

În această vânzare, intitulată „Adam”, s-au aflat, între altele, tablouri de Alexander Calder și Andy Warhol, o sculptură de Jeff Koons și un dulap cu medicamente conceput de Damien Hirst pentru seria „Pharmacy”.

Totalul obținut a fost de 31,5 milioane de dolari, multe dintre loturi fiind vândute pentru sume mai mici decât estimarea maximă.

„Black Disc with Flags”, cca. 1939, de Alexander Calder, a fost adjudecat contra sumei de 5,46 milioane de dolari, „‘Ours Polaire’ Sofa and Pair of Armchairs”, de Jean Royére, pentru 3,42 milioane de dolari, „Little Electric Chair”, 1964, de Andy Warhol, pentru 4,5 milioane de dolari.

Au depășit estimarea maximă inițială cabinetul „The Sleep of Reason” (foto), 1997 – 1998, al lui Damien Hirst, fiind vândut pentru 2,22 milioane de dolari, și sculptura în lemn „Ushering in Banality”, 1988, a lui Jeff Koons, pentru 3,9 milioane de dolari.