Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Lucrări recente de pictură și desen ale lui Dacian Andoni, expuse la MNȚR
dacian andoni, expo, mntr

Lucrări recente de pictură și desen ale lui Dacian Andoni, expuse la MNȚR

Lucrări recente de pictură de mari dimensiuni și de desen ale lui Dacian Andoni vor fi expuse în Sala „Irina Nicolau” de la Muzeul Național al Țăranului Român, în perioada 2 – 19 februarie.

Expoziția „Cărămida e făcută din case” este organizată în parteneriat cu Muzeul Național al Literaturii Române.

Lucrările prezentate au ca temă cărămizile-pământ, embleme ale constructivității, pe care artistul le transformă în adevărate monumente, cu referire la teoria platoniciană a unității în multiplicitate.

Dacian Andoni s-a născut la 30 decembrie 1962, la Arad. Este absolvent al Academiei de Arte Vizuale „George Enescu“, Iași (clasa prof. Adrian Podoleanu, 1993), secția Pictură și, în prezent, doctor în arte vizuale și profesor universitar în cadrul Universității de Vest Timișoara, Facultatea de Arte și Design. De-a lungul carierei, a organizat numeroase expoziții personale și a participat la expoziții de grup, atât în țară, cât și în străinătate – la Szeged, Budapesta, Paris, Buxieres-les-Mines, Quincy, Viena, Ankara, Yzeure, Gyula, Veneția.

Expoziția de la București va putea fi vizitată de marți până duminică, între orele 10:00 și 18:00. Vernisajul va avea loc pe 2 februarie, începând cu ora 18:00.