Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Mai mult de 80.000 de rezervări la expoziția Brâncuși de la Timișoara
9 brancusi, timisoara mnart, curatorial.ro, dra pogany i

Mai mult de 80.000 de rezervări la expoziția Brâncuși de la Timișoara

Mai mult de 80.000 de rezervări au fost înregistrate până în prezent pentru expoziția „Brâncuși: Surse românești și perspective universale”, care este deschisă publicului la Muzeul Național de Artă Timișoara până spre finalul lunii ianuarie.

„Surprizele sunt peste așteptări. Dacă inițial estimam până la finalul expoziției către 70.000 de vizitatori, iată că până acum avem 80.700 de rezervări și deja 60.000 de vizitatori care au trecut deja pragul expoziției”, a declarat directorul Filip Petcu pentru TVR.

Pe 20 decembrie 2023, dar și pe 15 și 24 ianuarie 2024, expoziția va fi deschisă 24 de ore.

Ea cuprinde mai multe lucrări ce nu au fost vreodată văzute în România. „Brâncuși: Surse românești și perspective universale” reunește 22 de sculpturi, 11 desene, 55 de fotografii și diverse documente de arhivă ale sculptorului. Lucrările au fost aduse de la Tate London, Centre Pompidou, Fundația Guggenheim din Veneția, Muzeul Național de Artă al României, Muzeul Național de Artă Craiova și din trei colecții private. Între acestea se află „Ecorșeu”, „Supliciu”, „Sărutul”, „Piatră de hotar”, „Măiastra”, „Pasărea în văzduh” și un segment „Coloana fără sfârșit”.

Curatoriată de Doina Lemny, expert în opera lui Constantin Brâncuși, este singurul eveniment de o asemenea anvergură în ultimii 50 de ani în România.

„Brâncuși: Surse românești și perspective universale”, pusă în scenă de arhitectul Attila Kim, poate fi vizitată până pe 28 ianuarie 2024, de miercuri până duminică, între orele 10:00 și 20:00. Lunea și marțea, precum și în perioadele 24 – 26 decembrie, pe 31 decembrie și 1 – 2 ianuarie 2024, va fi închisă. Vizitarea va fi posibilă pe bază de bilet pe un interval de timp alocat, pentru o experiență plăcută și pentru siguranța operelor.

Credit foto: curatorial.ro