Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Mănăstirea Mihai Vodă, într-un tablou de Ion Grigorescu, la MNAC

Mănăstirea Mihai Vodă, într-un tablou de Ion Grigorescu, la MNAC

Mănăstirea Mihai Vodă privită de pe malul opus al Dâmboviței, cu intersecția străzilor Izvor și Sf. Apostoli, este redată într-o lucrare, datată 1982 (și revizuită în 1991), a lui Ion Grigorescu ce poate fi admirată la Muzeul Național de Artă Contemporană.

„Vieți paralele”

Sub numele „Vieți paralele”, retrospectiva dedicată artistului, se află la etajul I al MNAC. Nenumărate picturi, fotografii și instalații îți vorbesc, pe sute de metri pătrați, despre artistul și omul Ion Grigorescu.

Așa cum spune Călin Dan, curator al expoziției, „aceasta are ambiția de a așeza în centrul ei omul care-l dublează pe artist: o personalitate complexă și complicată, un vizionar, un rebel, un incomod. Un creator care a produs necontenit timp de peste 50 de ani ne oferă o imagine exhaustivă a tematicilor, problematicilor, obsesiilor și idiosincraziilor sale”.

Expoziția „Grigorescu Ion – Ion Grigorescu. Vieți paralele (O retrospectivă)” poate fi vizitată până la 25 septembrie, doar cu respectarea condițiilor de siguranță impuse de COVID-19.

Foto credit: Facebook Cartierul Uranus