Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Maroc și-a anulat prima prezență la Bienala de Artă de la Veneția
la biennale, bienala venetia, pavilion central, curatorial.ro

Maroc și-a anulat prima prezență la Bienala de Artă de la Veneția

Maroc și-a anulat prima prezență la Bienala de Artă de la Veneția, după ce, în ianuarie, autoritățile anunțaseră că îi înlocuiesc pe artiștii aleși inițial să reprezinte țara la cel mai important festival de artă din lume.

Ministerul marocan al Culturii anunțase, cu trei luni înainte de debutul celei de-a 60-a ediții a Bienalei de Artă de la Veneția, că renunță la artiștii Safaa Erruas, Majida Khattari și Fatiha Zemmouri și curatorul Mahi Binebine selectați inițial pentru a reprezenta țara în primul pavilion național.

Artista Safaa Erruas ar fi declarat că guvernul marocan a promis să le ramburseze costurile de producție și că lucrările lor vor fi expuse cândva în viitor. Noul program urma să fie condus de curatorul marocan Mouna Mekouar, stabilit la Paris.

După înlocuirea surpriză, Marocul și-a anulat complet participarea la expoziția care urmează să debuteze în aprilie, fără a da detalii, potrivit The Artnewspaper.

Cea de-a 60-a ediție a Bienalei de Artă de la Veneția va avea loc între 20 aprilie și 24 noiembrie. Expoziția principală, care este curatoriată de Adriano Pedrosa separat de pavilioane, are tema „Foreigners Everywhere”, explorând conceptul unei lumi fără frontiere.

„Ce este munca”, de artistul Șerban Savu, reprezintă România anul acesta. Proiectul este curatoriat de artistul Ciprian Mureșan.

Credit foto: curatorial.ro