Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Metamorfoze dinspre uman spre animal, în expoziție la Kulterra
arina bican, kulterra

Metamorfoze dinspre uman spre animal, în expoziție la Kulterra

Cele mai recente lucrări ale artistei Arina Bican vor fi expuse sub titlul „Social Metamorphosis” la galeria bucureșteană Kulterra în perioada 2 – 26 februarie.

Aceasta este prima expoziție personală a lui Bican în galerie.

Arina Bican observă subtilitățile societății în care trăim și își imaginează această desfășurare de forțe într-un univers contemporan, urban, în care femeile se transformă ca în „Metamorfozele” lui Ovidiu și contrar lui Darwin – dinspre uman în animal.

Expoziția „Social Metamorphosis” pleacă de la mitul Medusei, care decade din propria umanitate, ca pedeapsă pentru că i-a înfruntat pe zei. Mândria acesteia – părul său deosebit de atrăgător – este transformat în șerpi. Cine îndrăznește să privească această frumusețe decăzută, se transformă în stană de piatră. Arina Bican își închipuie o Medusa contemporană, alături de cele două surori ale ei.

Personajele lucrărilor sunt femei care emană forță și fragilitate în același timp.

Arina Bican este o tânără artistă, interesată de diferite medii de expresie vizuală, care variază de la pictură la ceramică. A absolvit Universitatea Națională de Artă București, secția Pictură Murală – licență și master -, în 2015. Temele pe care le abordează în lucrările ei variază de la investigarea universului digital, a memoriei și a rememorării cu ajutorul tehnologiei, lumea copilăriei și imaginarul ei specific.