Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Mii de persoane au trimis desene pentru a crea un portret digital al regelui Charles III 
the royally big portrait, video, outernet

Mii de persoane au trimis desene pentru a crea un portret digital al regelui Charles III 

Mai mult de 11.000 de persoane din Regatul Unit au trimis desene pentru a crea un portret digital al regelui Charles III, expus în săptămâna încoronării pe ecranele digitale interactive Outernet, în centrul Londrei, proiect în asociere cu organizația caritabilă Children in Need a BBC.

Christie’s marchează încoronarea prin scoaterea la licitație a unui portret în beneficiul organizației și prin organizarea unor expoziții cu șase versiuni First Folio de Shakespeare și cu lucrările unor absolvenți ai Royal Drawing School.

„The Royally Big Portrait” este alcătuit din mii de versiuni ale unui profil al regelui, desenat cu linii, ca un timbru poștal, creat de artistul Sam Barnett. Participarea online s-a încheiat pe 28 aprilie, dar contribuțiile la imaginea digitală gigantică pot fi încă încărcate live pe Outernet până la 8 mai. Este urmărită și doborârea unui record – pentru cele mai multe contribuții online la o operă de artă digitală.

Vizitatorii Outernet vor putea, de asemenea, să își localizeze desenul individual în cadrul portretului cu ajutorul iPad-urilor. Numărul final de contribuții la imagine va fi anunțat pe 9 mai.

O versiune a portretului pe pânză, scoasă la licitație

„Am lansat «The Royally Big Portrait» pentru a sărbători creativitatea fiecărui copil și pentru a le oferi încrederea în sine, pentru a face parte din istorie și pentru a sprijini alți copii astfel încât să poată depăși obstacolele”, a spus Barnett, citează theartnewspaper.com.

the royally big portrait, dr., pa wire

The Royally Big Portrait, dreapta (c) PA Wire

O versiune a portretului pe pânză va fi scoasă la licitație de Christie’s la Outernet în cadrul unui eveniment special, în seara zilei de 4 mai. Încasările obținute în urma licitației și a vânzărilor de printuri ale desenului pe site-ul Children in Need vor merge către organizația caritabilă, care sprijină copiii ce trăiesc în sărăcie sau suferă de nedreptate socială.

National Portrait Gallery din Londra, care se redeschide pe 22 iunie după un program de trei ani de modificări și renovare, a contribuit cu imagini ale unor portrete regale istorice din colecția sa ca sursă de inspirație pentru elevii care au trimis desenele în cadrul proiectului.

Imagine: cadru din videoclipul imersiv al „The Royally Big Portrait” de la Outernet care arată o parte din cele 11.000 de desene trimise ce se unesc pentru a forma imaginea finală