Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Misterul unui stencil de pe zidul unui pub din Marea Britanie a fost rezolvat: nu îi aparţine lui Banksy

Misterul unui stencil de pe zidul unui pub din Marea Britanie a fost rezolvat: nu îi aparţine lui Banksy

Misterul legat de un stencil ce a apărut pe zidul unui pub din Stockport a fost rezolvat: nu este vorba de Banksy, care a fost bănuit de această intervenţie, datorită stilului. Responsabil pentru opera urbană este un artist care se identifică drept Mr Eggs şi care spune că opera este un omagiu adus refugiaţilor.

Este vorba de o pictură de dimensiuni mari a unui băiat cu un zmeu, în exteriorul pub-ului Griffin Hotel. Semnele de întrebare au apărut când o persoană care locuia în vecinătate a afirmat că această lucrare pare a fi creată de Banksy, informează BBC.

Între timp, artistul Mr Eggs şi-a asumat lucrarea şi a mărturisit că este inspirată de recenta criză din Afganistan. El a subliniat că arta urbană este o formă de a depăşi presiunile vieţii cotidiene iar băiatul desenat reprezintă “tristeţea crizei refugiaţilor”.

“Ştiu că mulţi oameni vin doar cu hainele de pe ei, iar viaţa e grea şi aici. Mulţi au încercat să ajute, dar cred că este foarte greu să ai familii destrămate”, a adăugat el.

Credit  foto: Mr Eggs via BBC