Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  MoBU 2023 – Apel deschis pentru artiștii din România și Republica Moldova
take off, mobu, apel

MoBU 2023 – Apel deschis pentru artiștii din România și Republica Moldova

MoBU, târgul internațional de artă care va avea loc la București în luna mai a acestui an, a deschis un apel pentru artiștii din România și Republica Moldova, invitându-i să participe la expoziția de grup cu vânzare intitulată „Decolare / Take-Off”.

Apelul este adresat artiștilor și grupurilor formale sau informale de artiști, în special artiști independenți sau nereprezentați.

Fiecare propunere va consta într-un text de cel mult 600 de cuvinte care să detalieze conceptul artistic, o descriere tehnică a lucrărilor (titlul lucrării, tehnica, anul realizării, dimensiuni, alte precizări considerate necesare de către autor) și trei reproduceri foto reprezentative pentru propunere sau link-ul către un portofoliu disponibil online, pe social media ori pagină web (exclus link de download).

Un juriu a cărui componență va fi anunțată odată cu rezultatele selecției va alege cele mai potrivite propuneri care vor fi recompensate cu expunerea în spațiul expozițional, la prima ediție MoBU, în perioada 19 – 28 mai, la Romaero Băneasa.

Termenul limită pentru depunerea candidaturilor este 31 martie 2023. Înscrierile se pot face prin e-mail, la info@mobu.art.

Un artist poate participa cu o singură propunere alcătuită din cel mult trei lucrări originale și disponibile pentru vânzare. Textul de prezentare, imaginile (la maximum 300 de dpi) și datele de contact trebuie incluse într-un singur mesaj cu o dimensiune până la 10Mb. Cele aproximativ o sută de propuneri deja primite de la artiști prin intermediul paginilor de Facebook și Instagram ale MoBU și prin formularul de contact pentru expozanți sunt înscrise în această competiție în mod automat, în cazul în care artistul nu solicită retragerea.