Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Muzeu de artă, inaugurat în cadrul Frieze Los Angeles
nathan see, stanga, feldsott, dreapta, santa monica art museum

Muzeu de artă, inaugurat în cadrul Frieze Los Angeles

Santa Monica Art Museum (SMAM) va debuta cu o expoziție imersivă și evolutivă, invitând vizitatorii și artiștii să vadă și să participe la cel mai nou ecosistem artistic din Los Angeles cu „Looking West”, expusă în timpul Frieze Los Angeles.

Directorul Christoph Rahofer inaugurează muzeul cu suprafață de 2.100 de metri pătrați de pe Third Street Promenade din Santa Monica cu expoziția „Looking West”, care prezintă mai mulți artiști regionali.

În plus, SMAM va găzdui o serie de evenimente, expoziții și mese rotunde cu experți în artă, curatoriat și inovație muzeală, precum și expoziții VR (realitate virtuală) curatoriate de liderii genului, Vortic și GAZELL.iO, pe toată durata Săptămânii Frieze (16 – 19 februarie).

russell young, kurt cobain, 2009, vopsea acrilică, email și praf de diamant, serigrafie pe pânză

Russell Young, „Kurt Cobain”, 2009, vopsea acrilică, email și praf de diamant, serigrafie pe pânză

Recepția de deschidere a Muzeului de Artă din Santa Monica e programată pe 18 februarie.

Artiști emergenți și consacrați

„Looking West” prezintă o gamă variată de lucrări ale unor artiști emergenți și consacrați.

russell young, în față, tom pazderka, în spate, santa monica art museum

Russell Young, în față, Tom Pazderka, în spate, Santa Monica Art Museum

Printre ei se află renumitul artist britanico-american Russell Young, care prezintă selecții de picturi serigrafice din seria sa „WEST”; Gretchen Andrew, cu „Vision Boards”, lucrări realizate în tehnică mixtă; ansambluri realizate de Joachim Castañeda din materiale neconvenționale; tapiserii și țesături în tehnică mixtă de Casey Baden; fotografii de stradă inspirate din filmul noir realizate de Daniel Sackheim; și picturi colaj suprarealiste de Lindsey Price.

Mai expun Dhiren Dasu, Feldsott, Brett Foraker, Jessica Goehring, Bob Landström, Tom Pazderka, Max Rippon, Nathan See, Philip Vaughan, Tatiana Wills și Jody Zellen.

Acești artiști reprezintă o voce regională importantă și în continuă evoluție la conversația despre arta contemporană din California printr-o varietate de explorări tematice, se arată în prezentarea expoziției.