Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Muzeu de buzunar – kit de explorare creativă și autonomă în două muzee din România
muzeu de buzunar

Muzeu de buzunar – kit de explorare creativă și autonomă în două muzee din România

Proiectul „Muzeu de buzunar”, kit de explorare creativă și autonomă dedicat copiilor cu vârste de peste 10 ani, va fi lansat în două muzee din România – Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi din București și Muzeul Județean de Artă „Centrul Artistic Baia Mare”.

În sprijinul unor experiențe interactive în cele două muzee, Asociația Da’DeCe a conceput și va lansa toamna aceasta două kit-uri interactive care îi vor ajuta pe copii să parcurgă sălile muzeului și să înțeleagă mai bine obiectele păstrate acolo, se arată într-un comunicat.

Fiecare kit este un „ghid” la purtător și conține instrumentarul de bază pentru explorarea autonomă, interactivă și creativă a muzeului: o hartă, un set de carduri cu activități, un carnet pentru notițe, desene și activități și o carte poștală.

Cele două kit-uri îi vor ajuta pe adolescenți ani să parcurgă sălile muzeului în ritmul lor, să se oprească și să-și pună întrebări, să caute răspunsuri, să continue explorarea, apoi să revină la muzeu.

Kiturile „Muzeul de buzunar” vor fi lansate în această toamnă în București și Baia Mare și vor fi disponibile gratuit pentru copiii de +10 ani în cele două muzeele partenere, pentru vizitarea în familie sau grupuri.

Proiectul „Muzeu de buzunar” este conceput și derulat de Asociația Da’DeCe în parteneriat cu Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi din București și cu Muzeul Județean de Artă „Centrul Artistic Baia Mare”.