Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Muzeul de Artă Contemporană din Santa Barbara va fi închis din cauza dificultăților financiare
santa barbara muzeu arta contemporana

Muzeul de Artă Contemporană din Santa Barbara va fi închis din cauza dificultăților financiare

Muzeul de Artă Contemporană din Santa Barbara va fi închis, începând cu luna august, din cauza dificultăților financiare cu care organizația s-a confruntat în ultimii ani.

Muzeul a fost inaugurat în 1976 și, după ce multe decenii a fost cel mai important spațiu din oraș dedicat artei contemporane, își va închide porțile pe 28 august, potrivit unui anunț preluat de independent.com.

Mulți ani instituția s-a confruntat cu dificultăți financiare, iar pandemia de Covid a fost picătura ce a umplut paharul.

Laura Macker Johnson, președinta consiliului director, a transmis într-un comunicat: „În ciuda eforturilor noastre de a ne extinde lista donatorilor în regiune, nu am reușit să ne atingem obiectivele de strângere de fonduri necesare pentru a menține activitatea și consiliul intenționează să acționeze responsabil acum pentru a onora moștenirea instituției”.

Deși va fi închis, a explicat Johnson, muzeul este în negocieri cu partenerii din zonă pentru a continua programele Emerging Leaders in the Arts și Teen Arts Collective.

Muzeul este cunoscut că a promovat în regiune nume devenite ulterior importante în arta contemporană, precum John Baldessari, Ed și Nancy Kienholz și Wayne Thiebaud.

Pierderile financiare importante au început în urmă cu cinci ani, iar 2020 a însemnat pentru muzeu o scădere de 1,7 milioane de dolari.