Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Muzeul Ermitaj renunţă la împrumutul capodoperei „Sfânta Familie” pentru National Gallery

Muzeul Ermitaj renunţă la împrumutul capodoperei „Sfânta Familie” pentru National Gallery

Muzeul Ermitaj renunţă la împrumutul capodoperei „Sfânta Familie” pentru National Gallery. Decizia este luată în contextul conflictului Rusia-Ucraina, iar „Sfânta Familie” urma să fie inclusă într-o expoziţie unică dedicată întregii opere a lui Rafael din Marea Britanie.

The Art Newspaper citează un reprezentant al The National Gallery care precizează că picturii i-a fost oferită imunitate de la legislaţia britanică privind confiscarea dar, săptămâna trecută, lucrarea nu era prezentată în lista de opere de Rafael care ajungeau în Regatul Unit, din străinătate. „Probabil decizia a fost luată în urma consultărilor cu Consiliul Britanic al Artelor, care administrează sistemul de opere care beneficiază de imunitate, din partea Departementului Britanic pentru Cultură”, arată oficialul.

Expoziţia este prezentată ca fiind prima care prezintă opera lui Rafael în întregime şi a fost amânată din cauza pandemiei.

Organizatorii intenţionează să prezinte 17 opere de artă ale maestrului Renaşterii, aduse din muzee precum Luvru, National Gallery of Art din Washington, Muzeul Prado din Madrid, Galeriile Uffizi din Florenţa şi Muzeul Vaticanului.

Instituţia britanică a afirmat că acordul cu Muzeul Ermitaj a fost anulat cu o săptămâna înainte de data la care instituţia de cultură rusă a retras câteva opere de artă care erau expuse în două muzee din Milano.