Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Muzeul Național Cotroceni, la aniversare
muzeul national cotroceni

Muzeul Național Cotroceni, la aniversare

Muzeul Național Cotroceni, spațiu de referință în peisajul cultural și turistic românesc, împlinește, pe 10 iulie, 31 de ani de existență.

Înființat în 1991, prin hotărâre de Guvern, ca instituție de reprezentare și importanță națională, Muzeul Național Cotroceni s-a definit și dezvoltat prin cele două coordonate esențiale ale sale: spațiu memorial – fostul Palat regal Cotroceni și promotor al artei decorative românești.

Cu misiune de promovare a patrimoniului, Muzeul Național Cotroceni oferă pe 10 iulie 2022 vizite în regim de gratuitate, fără programare, în intervalul 09:00 – 17:30 (ultima oră de intrare fiind 17.00).

Turul cuprinde: Spațiile Medievale care, în prezent, găzduiesc expoziția temporară a artistei Ileana Dana Marinescu – „Sosia Mea”, etajul I al muzeului, unde se regăsesc saloanele oficiale regale și Pivnița în care se află expoziția permanentă „A fost odată la Cotroceni”.

Pe tot parcursul traseului de vizitare, publicul va putea solicita și va primi informații de la specialiștii muzeului, care se vor afla în fiecare dintre spațiile deschise.

Persoanele care aveau deja programare pentru 10 iulie vor avea prioritate la acces. Intrarea în Muzeul Național Cotroceni se face doar în baza unui act de identitate.

Credit foto: Muzeul Național Cotroceni