Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Muzeul Național de Artă al Moldovei, aproximativ 90.000 de vizitatori anul trecut
muzeul national de arta al moldovei

Muzeul Național de Artă al Moldovei, aproximativ 90.000 de vizitatori anul trecut

Muzeul Național de Artă al Moldovei a fost vizitat de aproximativ 90.000 de persoane pe parcursul anului trecut, când a organizat și a găzduit mai mult de 130 de evenimente.

La solicitarea curatorial.ro, reprezentanții muzeului au transmis că numărul total al vizitatorilor înregistrat în 2022 a fost de 89.665 de persoane.

Cea mai vizitată expoziție temporară a fost expoziția de fotografie, poezie, multimedia Victoria Viprada, organizată în perioada 15 aprilie – 15 mai, care a atras mai mult de 20.500 de vizitatori.

În 2022, muzeul de la Chișinău a organizat 99 de evenimente – ateliere de creație, conferințe, evenimente dedicate Zilei Familiei și a Copiilor; Carnavalul Copiilor etc. – și a găzduit 32 de evenimente organizate în colaborare cu alte instituții de profil (concerte, lansări de carte, mese rotunde etc.)

În prezent, pentru 2023, sunt programate 26 de expoziții temporare și câteva conferințe, despre care curatorial.ro nu a primit însă detalii.