Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Muzeul Naţional de Artă al României oferă publicului “un weekend cu Brâncuşi”, între 18 şi 20 februarie

Muzeul Naţional de Artă al României oferă publicului “un weekend cu Brâncuşi”, între 18 şi 20 februarie

Aniversarea marelui sculptor va fi celebrată pe 18 februarie, de la ora 19,00, la sala Auditorium, printr-un concert de muzică tradițională românească susținut de Simion Bogdan-Mihai și Lăutarii de mătase.

Acesta va fi precedat de aforismele marelui sculptor în lectura actorului Richard Bovnoczki, urmate, în aceeași interpretare, de aprecierile lui Ion Minulescu, Marcel Iancu și Paul Morand din revistele de avangardă Contimporanul și Integral ale anilor 1925-1927, arată reprezentanţii MNAR pe site-ul oficial.

Pe 19 și 20 februarie publicul este invitat la ghidaje gratuite în Sala Brâncuși din Galeria Națională.

MNAR lansează cu această ocazie și turul virtual al acestui spațiu care prezintă lucrările lui Constantin Brâncuși în muzeu. Acesta este realizat în parteneriat cu echipa Into Virtual Reality și va fi pus la dispoziția publicului începând de pe 19 februarie, pe site-ul MNAR.

Participarea la tururile ghidate se va face în baza biletului de intrare la Galeria Națională și în limita a 15 persoane per ghidaj.