Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Muzeul Van Gogh din Amsterdam – transformat în salon de manichiură pentru o zi, ca protest faţă de restricţiile din Olanda

Muzeul Van Gogh din Amsterdam – transformat în salon de manichiură pentru o zi, ca protest faţă de restricţiile din Olanda

Mai multe instituţii de cultură din Regatul Ţărilor de Jos au protestat, miercuri, faţă de restricţiile impuse în contextul pandemiei. Pentru că, potrivit legii, saloanele de înfrumuseţare şi sălile de fitness rămân deschise, dar instituţiile de cultură nu, reprezentanţii celor din urmă au organizat acţiuni inedite.

Astfel, între capodoperele lui Vincent van Gogh, oamenii au putut să apeleze la serviciile unei persoane experte în manichiură.

Directorul Muzeului Van Gogh, Emilie Gordenker, a declarat că speră că acest protest, alături de restul manifestărilor similare din Olanda, să arate lipsa de consecvenţă a politicii guvernamentale, relatează BBC.

Potrivit regulilor în vigoare din această ţară, muzeele, teatrele, barurile şi cafenelele nu pot fi deschise, dar saloanele de coafură, manichiură, cosmetică şi sălile de fitness, pot fi deschise. Acesta este motivul pentru care câteva persoane au plecat din muzeul din Amsterdam cu un strat de ojă aplicat pe unghii inspirat de capodopera “Noapte înstelată”, de Vincent van Gogh.

“O vizită la muzeu este o activitate sigură şi tot atât de importantă precum vizita la salonul de  manichiură, poate chiar mai importantă. Nu cerem decât consecvenţă (din partea autorităţilor – n.r.) În prezent nu pare să avem parte de acest lucru”, a arătat Gordenker.

Muzeul Van Gogh nu a fost singurul loc unde au avut loc asemenea manifestări. Cei de la The Mauritshuis, locul în care este adăpostită capodopera lui Vermeer, “Fată cu cercel de perlă” au organizat un program de exerciţii fizice  pe scările Parlamentului.