Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  „My Abstract”, expoziție la Palatul Parlamentului
viorica jahn my abstract palatul parlamentului

„My Abstract”, expoziție la Palatul Parlamentului

„My Abstract” este titlul expoziției găzduite în luna octombrie de Sala „Constantin Brâncuși” de la Palatul Parlamentului și cuprinde lucrări de pictură create de Viorica Jahn.

Vernisajul este stabilit pentru 4 octombrie, la ora 18:00.

„Viorica Jahn pune accentul în creația sa artistică pe relațiile complexe dintre formele inventate și raporturile cromatice. Miza artistei este de a pune în acord centrul de greutate al lucrărilor propuse, determinat de adâncimea culorilor, cu vectorii vizuali determinați de geometrismul non-gestual pe care îl propune. Deși rezultatele sunt convergente, aceste două mijloace de expresie distincte își au proprii algoritmi generativi, fapt care conduce spre efecte moderat cinetice în actul lecturării imaginilor, potențate de orizontul de așteptare al privitorilor, nevoiți să compare ceea ce văd cu ceea ce s-ar fi așteptat de fapt să vadă”, spune curatorul Mihai Plămădeală.