Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  National Gallery of Victoria a primit o donație fără precedent
ngv secchismith ngv contemporary

National Gallery of Victoria a primit o donație fără precedent

National Gallery of Victoria a primit o donație fără precedent din partea familiei unui miliardar australian, pentru a finanța construcția unei noi clădiri dedicate artei contemporane.

După ce finanțarea acordată de guvern s-a dovedit insuficientă, National Gallery of Victoria (NGV) a primit 74 de milioane de dolari americani din partea familiei filantropului Lindsay Fox pentru noul spațiu, relatează artnews.com.

Acesta va fi numit The Fox: NGV Contemporary, după numele magnatului și al fundației NGV pe care acesta și soția lui, Paula, o conduc.

Guvernul statului australian Victoria a investit 1,3 miliarde de dolari americani pentru extinderea centrului care găzduiește complexul NGV. Însă muzeul a avut nevoie de mai mulți bani decât a fost aprobat inițial de stat, astfel a căutat un donator privat.

Donația este cea mai mare promisă unui muzeu de artă din țară de către un donator în viață. Familia Fox finanțează NGV de două decenii.

Pentru proiect, muzeul și-a asigurat alți 20 de milioane de dolari americani din partea Ian Potter Foundation, organizație caritabilă fondată în 1964 de un important finanțist australian.

Clădirea va fi al treilea spațiu al NGV, cu 13.100 de metri pătrați pentru expoziție. Firma australiană de arhitectură Angelo Candalepas and Associates a fost aleasă să o proiecteze.

Banii oferiți de donatori privați au susținut mult timp muzeul deschis în Melbourne în urmă cu 161 de ani.