Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Natura, în centrul unei expoziții a artistei române Giulia Vicolo la Viena
giulia vicolo

Natura, în centrul unei expoziții a artistei române Giulia Vicolo la Viena

Expoziția „Eu și natura” a artistei române Giulia Vicolo va fi vernisată pe 19 noiembrie la Galeria Institutului Cultural Român de la Viena, unde va putea fi vizitată până pe 26 noiembrie.

Lucrările incluse în expoziție reprezintă o continuare a seriei prezentate în luna mai a acestui an tot în Viena, cu tema „Exkurs“, reprezentând pentru artistă o întoarcere la natură ca etern izvor de inspirație pentru toți artiștii din toate vremurile. Punctul central al expoziției îl reprezintă spectacolul natural ca simbol elementar al vieții.

Despre Giulia Vicolo

Giulia Vicolo s-a născut în România, în satul Ciurbești de lângă Iași, iar în prezent locuiește și lucrează în Viena. Dorința și nevoia de a cunoaște mai multe despre pictură au condus-o către profesorul de pictură și restauratorul Ioan Buliga.

De formație arhitect, principala ei ocupație în prezent este pictura, pe care o practică în atelierul pe care îl are în Viena.
Pe lângă pictură, se ocupă și de proiectare și execuție de obiecte, restaurare, aurire și grafică pe computer. Temporar lucrează în domeniul proiectare arhitecturală.

Este membră a ig bildende Kunst (Viena), Basis Kultur (Viena), Artboxy (Elvetia), Art Friends Austria și MenschKunst (Germania).