Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Noaptea Albă a Galeriilor – Evenimente în spații din peste 10 orașe din țară
nag, noaptea alba a galeriilor

Noaptea Albă a Galeriilor – Evenimente în spații din peste 10 orașe din țară

Spații din București, Arad, Alba Iulia, Brașov, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Reșița, Sfântu Gheorghe, Sibiu, Timișoara și Târgu Mureș vor participa, în perioada 30 septembrie – 02 octombrie, la Noaptea Albă a Galeriilor.

Zeci de galerii, hub-uri creative și ateliere vor fi deschise vizitatorilor începând cu ora 18:00 și până la miezul nopții.

„Această ediție a Nopții Albe a Galeriilor dorește să tragă un semnal de alarmă față de autorități, fiind deloc finanțată de către acestea, în ciuda menționării acestui eveniment în strategiile culturale ale orașului București sau în alte studii care îl apreciază ca fiind unul dintre cele mai relevante evenimente dedicate culturii contemporane din România. În al șaisprezecelea an de existență, NAG 2022 nu ar fi avut loc fără susținerea și implicarea tuturor participanților la acest program și dorim pe această cale să le mulțumim pentru tot ajutorul”, este mesajul publicat de organizatori, pe 26 septembrie, pe conturile social media.

Noaptea Albă a Galeriilor revine anul acesta cu evenimente în format fizic, după ce anul trecut, în contextul pandemiei, a avut loc exclusiv online. NAG este un eveniment la care publicul are acces gratuit.
Detalii și program, pe noapteagaleriilor.ro.