Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Noaptea Muzeelor la Sate, inaugurată în septembrie 2023
moara de hirtie, comana

Noaptea Muzeelor la Sate, inaugurată în septembrie 2023

Prima ediție a seriei de evenimente Noaptea Muzeelor la Sate va avea loc pe 2 septembrie 2023, au anunțat reprezentanții Rețelei Naționale a Muzeelor din România, care au precizat că, momentan, este întocmită lista cu muzeele și obiectivele de interes cultural din mediul rural.

Echipa Nopții Muzeelor la Sate a început să creioneze lista cu muzeele și colecțiile private din mediul rural, casele memoriale și muzeele satelit de stat din mediul rural, colecțiile bisericilor și mănăstirilor, bisericile fortificate, castelele, palatele, culele și cetățile aflate de asemenea în zone rurale din toată țara, interesate să participe la această primă ediție a unui eveniment unic la nivel european.

„România este prima care a gândit un asemenea proiect sub marca Nopții Muzeelor și dorim ca acesta să debuteze în cele mai bune condiții. Cine știe, poate vom exporta conceptul și în alte țări europene”, a transmis Dragoș Neamu, coordonatorul departamentului Relații Internaționale și Proiecte Culturale la RNMR.

El a făcut un apel către reprezentanții acestor obiective să își exprime printr-un e-mail (la noaptea_muzeelor@yahoo.com) interesul pentru participare. De asemenea, persoanele care dețin date de contact ale unor astfel de obiective din mediul rural sunt îndemnate să le pună la dispoziție pentru a intra în contact cu acestea și pentru a le invita la eveniment.

Credit foto: Moara de hîrtie, Comana, Giurgiu