Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Noi lucrări de Horia Roșca, la Muzeul Țăranului
horia rosca horror vacui

Noi lucrări de Horia Roșca, la Muzeul Țăranului

Noi lucrări de Horia Roșca vor fi expuse în Sala Irina Nicolau a Muzeului Național al Țăranului Român, începând cu 14 decembrie. Expoziția de acuarelă și pictură este intitulată „Horror Vacui”.

Horia Roșca s-a născut în 1948, la București, unde a absolvit Institutul de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu”. În 1982, a plecat din România în Italia, iar în 1983 s-a stabilit în Germania, la Düsseldorf. Din 1983 până în prezent a avut 25 de expoziții în Germania, Suedia, Belgia, Italia, Franța, USA, Canada și Japonia. A participat la mai multe târguri internaționale de artă: în 1995, la Interart, Moscova; în 1998, la Linear, Gent; în 2000, la Artinternational, Nisa; în 2010, la ART, Duisburg.

„Există o caracteristică a lucrărilor lui Horia Roșca, apărând ca o mărturie: acestea dau puternic dovada unei aventuri interioare în căutarea preciziei, complexității persoanei, nu întodeauna corect politică, dar universal umană. Noile lucrări povestesc indirect despre o atenție mărită într-o lume globalizată ale cărei fațete ascuțite șlefuiesc credințe și pragmatism uneori distrugând nuanțe și sensibilități. Teama de gol consemnează atunci frica de a înainta, de a explora”, se arată în prezentarea expoziției.

„Horror Vacui” va putea fi vizitată în Sala Irina Nicolau până în 21 ianuarie 2024, de miercuri până duminică, între orele 10:00 și 18:00.