Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Nouă expoziție Brauner, de Ziua Națională la Muzeul Național de Artă al României
bucharest,,romania.,june,,14th,,2022.,panoramic,view,of,the,revolution

Nouă expoziție Brauner, de Ziua Națională la Muzeul Național de Artă al României

O expoziție Victor Brauner va fi inaugurată pe 1 decembrie, la sediul central al Muzeului Național de Artă al României, instituție care oferă în acea zi acces gratuit pentru toți vizitatorii, în intervalul orar 10:00 – 18:00.

La sediul central al MNAR, la parterul Galeriei Naționale, va fi deschisă expoziția-eveniment „Victor Brauner. Între oniric și ocult”, dedicată creației unuia dintre cei mai mari artiști ai secolului XX, care a fost în focus anul acesta și în deschiderea programului Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii, la MNArT.

Vor putea fi vizitate Galeria Națională de Artă, Galeria de Artă Europeană și expozițiile temporare „Romulus Ladea – Sculptură”, Zoe Vida Porumb – „De-a fir a păr” și, în Sălile Kretzulescu de la parterul Galeriei Naționale, „Devrim Erbil – Istanbului de ieri și azi”.

La secția Muzeul Colecțiilor de Artă, alături de expunerea permanentă compusă din mai mult de 40 de colecții, va fi deschisă pentru public și expoziția temporară „Partea nevăzută a colecției Liana și Dan Nasta: obiecte de cult și laice”.

Toate instituțiile culturale din subordinea Ministerului Culturii au pregătit un program special de 1 decembrie.