Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Nouă sculptură de for public a lui Gerhard Richter, inspirată de emblematicele picturi ale artistului
richter, serpentine gallery, strip tower

Nouă sculptură de for public a lui Gerhard Richter, inspirată de emblematicele picturi ale artistului

O nouă sculptură a artistului german Gerhard Richter, în vârstă de 92 de ani, oferă o nouă perspectivă asupra emblematicelor picturi din seria „Strip Paintings”

Richter dezvoltă de zeci de ani un limbaj vizual abstract experimental, iar noua lui lucrare impunătoare, dezvelită la galeria Serpentine South din Kensington Gardens, are la bază seria sa „Strip Paintings”, pe care a început-o în 2010.

Nu este prima dată când Serpentine se folosește de împrejurimile sale verzi din Kensington Gardens pentru a expune lucrări de artă publică. La doar un an după debutul din 1971, a găzduit „Blow Up ’71”, o expoziție în aer liber de sculpturi gonflabile și cinetice. De atunci, a continuat să prezinte lucrări semnificative în colaborare cu The Royal Parks, cum ar fi „Sky Mirrors”, de Anish Kapoor, în 2010, și „The London Mastaba”, o instalație mamut realizată de Christo, pe Serpentine Lake, în 2018.

„«Strip-Tower» este o manifestare tridimensională a temelor și metodelor care stau la baza practicii tradiționale a lui Richter în materie de pictură, repetiție, improvizație și întâmplare”, au spus într-un comunicat directorul general al Serpentine, Bettina Korek, și directorul artistic Hans Ulrich Obrist.

Sculptura este expusă în Kesington Gardens până în 27 octombrie.

Credit foto: Prudence Cuming Associates