Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Nova Grow – Program de burse de dezvoltare artistică
nova grow, bursa, festival, curatorial.ro

Nova Grow – Program de burse de dezvoltare artistică

Festivalul Nova, care îmbină arta cu tehnologiile inovatoare, a anunțat lansarea unui program de burse de dezvoltare artistică, intitulat Nova Grow, pentru care înscrierile se primesc până pe 1 decembrie 2022.

Programul se adresează tinerilor artiști pasionați de rolul noilor tehnologii în procesul creativ actual și are ca obiectiv oferirea unei burse de dezvoltare unui artist la început de drum.

Câștigătorul bursei va beneficia de o rezidență educațională la DDTLab, laborator de cercetare din orașul Trbovlje (Slovenia), în perioada 21 – 30 aprilie 2023. Costurile de transport și de cazare sunt acoperite integral de organizatori. În plus, artistul va avea șansa de a expune o lucrare proprie la Speculum Artium Festival, unul dintre cele mai proeminente evenimente de new media din Europa Centrală, organizat în același oraș, în septembrie 2023.

DDTLab este un laborator care permite explorarea artistică prin apelarea la instrumente de lucru inovatoare precum roboți, echipamente care construiesc realități virtuale și augmentate sau sisteme informatice de tipul Brain-Computer Interface (BCI). DDTLab este condus de artista, curatoarea și cercetătoarea dr. Maša Jazbec, care va susține, în cadrul Nova Talks, un lecture-performance alături de robotul umanoid Eva, pe 26 noiembrie, la Cinema Elvire Popesco.

Nova Grow este structurat ca program bidirecțional. În perioada 12 – 18 decembrie 2022, un artist din Slovenia va beneficia de o experiență similară în România, intermediată de laboratorul DDTLab.

Mai multe detalii despre program pot fi consultate pe site-ul festivalului.

Artiști din 13 țări, la București

Cea de-a treia ediție a festivalului Nova va avea loc anul acesta între 22 noiembrie și 17 decembrie, în mai multe spații din București.

Douăzeci și doi de artiști din 13 țări își vor expune lucrările interactive la Pavilionul 32 al Goethe-Institut București. Pe lângă asta, la Teatrul Excelsior și la Cinema Elvire Popesco, vor avea loc evenimente speciale la care vor participa artiști și cercetători români și internaționali.

În plus, la clubul Platforma Wolff va putea fi experimentată o instalație de sunet 3D creată de centrul de artă imersivă ZiMMT din Germania.

Nova va debuta la Teatrul Excelsior, unde artista multidiciplinară Sougwen 愫君 Chung, fostă cercetătoare la MIT, va prezenta un performance de co-creare artistică.

Accesul la expoziția principală și la evenimentele conexe Nova va fi posibil prin achiziționarea unui bilet de pe platforma Eventbook.