Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Nuduri de Sabin Bălașa și Vasile Popescu, în licitație la Alis
nud in astral, balasa, alis

Nuduri de Sabin Bălașa și Vasile Popescu, în licitație la Alis

Șase nuduri, între care două semnate de Sabin Bălașa și Vasile Popescu, sunt incluse licitației Alis din 14 aprilie, care cuprinde segmente de sculptură și lucrări recente realizate de artiști în viață.

„Nud în astral”, ulei pe pânză de Sabin Bălașa, datat 1983, provine din colecție familiei Vasile Micula, iar pe verso are dedicația artistului pentru colecționar, va fi vândut pornind de la 14.000 de lei.

Același preț de pornire a fost stabilit și pentru „Portretul Ioanei”, ulei pe carton de Dimitrie Berea din colecția Ioana Soare, și pentru „Margine de sat”, ulei pe carton de Dumitru Ghiață.

„Nud”, ulei pe pânză lipită pe carton de Vasile Popescu, care prezintă pe verso lucrarea nesemnată „La mânăstire”, este scos la vânzare de la 13.000 de lei.

Între cele 61 de loturi incluse în această licitație de pictură și grafică, cel mai mare preț de pornire a fost stabilit pentru „Peisaj industrial”, ulei pe carton de Alexandru Ciucurencu, semnat stânga jos în monogramă, datat 1952. Lucrarea va fi vândută de la 15.000 de lei.

peisaj industrial, alexandru ciucurencu, alis

„Peisaj industrial”, de Alexandru Ciucurencu (c) Alis

Se remarcă în licitație și „Peisaj din Paris” (1937), de Jean Al. Steriadi, cu preț de pornire de 10.000 de lei, și „Drum de țară”, ulei pe carton de Ștefan Dimitrescu, de la 9.000 de lei.

Sculptură și Artiști în viață

În segmentul Sculptură al licitației sunt incluse trei lucrări – „Aprinzând țigara” (1935), bronz de Spiridon Georgescu, cu preț de pornire de 12.000 de lei, proiect pentru monumentul „Plângerea”, bronz de Ion Jalea, de la 7.500 de lei, și „Sf. Francisc”, de Iosif Fekete, de la 4.500 de lei.

Zece loturi sunt cuprinse în segmentul Artiști în viață al licitației. Cel mai mare preț de pornire, 4.000 de lei, a fost acordat lucrării „Candy in pocket”, ulei pe pânză de Dorel Topan (n. 1963).

Credit foto: Alis