Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Număr de vizitatori în scădere la Muzeul de Artă din Iași. Accent pe sculptură în 2024
city,iasi,,romania,june,2019:,cultural,palace,in,central,square

Număr de vizitatori în scădere la Muzeul de Artă din Iași. Accent pe sculptură în 2024

Muzeul de Artă din Iași, parte din Complexul Muzeal Național Moldova, a fost vizitat anul trecut de puțin peste 87.000 de persoane, o scădere cu 7.000 față de anul 2022, potrivit cifrelor furnizate la solicitarea curatorial.ro.

Dintre importantele muzee de stat, acesta este singurul care a înregistrat o scădere în ultimele 12 luni a numărului de vizitatori.

Muzeul de Artă din Iași anunța pentru 2022 numărul total de vizitatori de 94.143, pe parcursul acelui an fiind organizate 12 expoziții temporare.

Pentru 2023, potrivit răspunsului oferit curatorial.ro, a avut 87.008 vizitatori, cu opt expoziții temporare, dintre care „Art Safari. Ondine Slimovschi la Muzeul de Artă”, deschisă în perioada 20 septembrie – 20 octombrie, a avut 5.431 de vizitatori, urmată îndeaproape de retrospectiva „Valentin Sava 70”, deschisă între 15 noiembrie și 23 decembrie, cu 5.010 vizitatori.

Muzeul de Artă din Iași are în plan, pentru 2024, mai multe expoziții, între care Luna Sculptorilor Români, o expoziție Puia Hortensia Masichevici – cu lucrări de grafică din patrimoniul instituției, și o expoziție personală a sculptorului Ilie Bostan.

Printre evenimentele viitoare este menționată redeschiderea Galeriei de Artă Europeană, care se afla și în planul pe 2023 al muzeului. Amânarea a avut drept cauză subdimensionarea personalului, a precizat instituția în răspunsul pentru curatorial.ro: „Această stare de fapt a avut la bază situația personalului muzeal mult subdimensionat, în special din perspectiva deschiderii unor noi spații expoziționale, fără a fi nevoiți să recurgem la măsura închiderii altora, precum și intrarea în vigoare a Ordonanței de Urgență 90/2023 care a limitat în mod considerabil cheltuielile din venituri proprii. Sperăm că în anul 2024 vom avea ocazia de a duce la bun sfârșit acest proiect deosebit al Muzeului de Artă”.