Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  O capodoperă Tițian, considerată „prea lascivă”, scoasă la vânzare în luna decembrie
venus și adonis, titian, sothebys, curatorial.ro

O capodoperă Tițian, considerată „prea lascivă”, scoasă la vânzare în luna decembrie

O capodoperă a lui Tițian, considerată în trecut „prea lascivă”, va fi scoasă la vânzare în luna decembrie, la o licitație Sotheby’s Londra.

Este așteptat ca lucrarea „Venus și Adonis” să fie adjudecată contra unei sume de circa 12 milioane de lire sterline.

Pictura realizată de unul dintre marii maeștri ai secolului 16 face parte din seria în care este descrisă tragica poveste a lui Venus și Adonis spusă în „Metamorfoze”, de Ovidiu.

Cea mai importantă lucrare Tițian scoasă la vânzare secolul acesta

Este cea mai importantă lucrare de Tițian care e scoasă la vânzare secolul acesta, potrivit casei de licitații.

Șase versiuni au fost comandate de Filip de Habsburg, ulterior regele Filip II al Spaniei, și au fost considerate de unii – inclusiv de ambasadorul Spaniei în Veneția – drept „prea lascive”. Lucrările au fost create pe parcursul a 11 ani și sunt considerate acum unele dintre cele mai reușite din cariera lui Tițian.

Versiunea care va fi vândută a fost ascunsă de ochii publicului timp de două secole. Printre proprietarii ei s-au numărat prințul Eugene of Savoy, comandant militar, și Benjamin West, co-fondator al Royal Academy în 1768.

Celelalte se află la Prado (Madrid), Getty (Los Angeles), National Gallery (Londra), National Gallery of Art (Washington DC) și la Metropolitan Museum of Art (New York).