Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  O colecţie de desene rare, create de Katsushika Hokusai poate fi admirată la British Museum până pe 30 ianuarie

O colecţie de desene rare, create de Katsushika Hokusai poate fi admirată la British Museum până pe 30 ianuarie

O colecţie de desene rare, semnate de Katsushika Hokusai, unul din cei mai celebri artişti japonezi, poate fi admirată la British Museum până pe 30 ianuarie.

Potrivit British Museum, expoziţia ve prezenta 103 desene recent achiziţionate, care au fost realizate între anii 1820 şi 1840, pentru o enciclopedie ilustrată denumită “The Great Picture Book of Everything”. Din motive necunoscute, inedita enciclopedie nu a fost publicată, lucru care face ca expunerea operelor să fie astfel şi mai specială. Desenele sunt scene din India budistă, din China antică sau peisaje din natură, care sunt martore ale talentului şi stilului lui Hokusai. Expoziţia dezvăluie astfel aspecte legate de ultimul capitol din viaţa şi cariera marelui artist “revelând un talent neobosit care a trăit şi simţit intens, spre finalul vieţii”.

Acestor opere li se alătură capodopera “The Great Wave” dar şi obiecte care fac lumină în ceea ce priveşte metodele minuţioase pe care maestrul le folosea pentru imprimare.

Credit foto: British Museum via Evening Standard