Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  O copie rară a Constituţiei SUA cumpărată în licitaţie cu 43 de milioane de dolari, expusă în Arkansas
george washington

O copie rară a Constituţiei SUA cumpărată în licitaţie cu 43 de milioane de dolari, expusă în Arkansas

O copie rară a Constituţiei SUA adjudecată anul trecut pentru 43 de milioane de dolari este expusă la Crystal Bridges Museum of American Art din Bentonville, Arkansas, informează Smithsonian Magazine.

Documentul este împrumutat de către Ken Griffin, fondatorul Citadel, care a cumpărat acest obiect istoric.

Expoziţia explorează ideile de libertate

„We the People: The Radical Notion of Democracy” este realizată în jurul acestui preţios act şi include şi alte documente considerate fondatoare de către poporul american, precum Declaraţia de Independenţă și Legea Drepturilor.

Acestora li se alătură o colecţie de lucrări de artă vechi de trei secole, care aduc perspective noi asupra principiilor fondatoare ale naţiunii americane. Expoziţia, care poate fi accesată gratuit, este deschisă până pe 2 ianuarie 2023.

Credit foto: Crystal Bridges