Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  O impresionantă colecție de fotografii, transformată în artă 3D
trs, gered mankowitz, iconic images

O impresionantă colecție de fotografii, transformată în artă 3D

Fotograful britanic Gered Mankowitz speră ca arhiva lui, ce acoperă șase decenii – în care a imortalizat multe staruri, precum Jimi Hendrix, The Rolling Stones, Slade, Elton John și Kate Bush -, va primi o nouă viață după ce a fost vândută unei companii ce plănuiește să folosească tehnologia digitală pentru a transforma imaginile în lucrări de artă tridimensională.

Mankowitz, care trăiește în Cornwall, consideră că în acest fel creează un patrimoniu al muncii sale, pentru care a primit mai multe milioane de lire sterline din partea Iconic Images. „Munca mea va fi dusă la noi niveluri, la care nu puteam spera de unul singur”, a spus artistul în vârstă de 76 de ani, potrivit The Guardian.

Între cele câteva zeci de mii de negative și scanuri se regăsesc fotografii ce nu au fost publicate vreodată.

Iconic Images este deținută de Authentic Brands Group (ABG) din Statele Unite.

„Inteligența artificială îmi permite acum să iau șase sau șapte role de negativ cu Jimi Hendrix în studio și să le transform într-o lucrare 3D de artă imersivă sau chiar într-un video de zece minute”, a spus Robin Morgan, CEO al Iconic Images. În plus, a menționat el, poate fi recreată scena sesiunii foto.

Compania deține deja, între altele, arhiva fotografului Terry O’Neill și drepturile de marcă ale pugilistului Muhammad Ali, muzicianului Elvis Presley și actriței Marilyn Monroe.

Foto: The Rolling Stones, fotografiată în Londra, 1966. Credit: Gered Mankowitz/ Iconic Images