Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
O lucrare semnată de regizorul Terry Gilliam, în format NFT – în licitaţie

O lucrare semnată de regizorul Terry Gilliam, în format NFT – în licitaţie

O lucrare în format NFT semnată de regizorul Terry Gilliam, cunoscut pentru “Armata celor 12 maimuţe” , “Brazil” sau pentru implicarea sa în grupul Monty Python, este scoasă la licitaţie la Decrypt Studios, exact când artistul a împlinit 81 de ani.

Regizorul a semnat un acord exclusiv cu respectivul site. Gilliam şi-a început cariera ca animator şi ilustrator iar clipurile sale suprarealiste pentru “Monty Python’s Flying Circus” au intrat în cultura pop.

Potrivit Decrypt Studios, această primă lucrare a lui Gilliam este o “reprezentare vizuală a anxietăţii artistului când este martor al unui curs care ne duce către o planetă diferită de aşteptări şi mai puţin prietenoasă”. Inspiraţia vine dintr-o creaţie  care a apărut în seria “Monty Python”, iar lucrarea a stat în casa artistului timp de 50 de ani şi a fost fotografiată şi animată pentru acest proiect.

“În ultimele clipe ale 80-lea an din viaţă m-am gândit să fac ceva surprinzător … iată primul meu NFT, ‘Blessed Before the Blast’”, a scris regizorul pe Facebook. Licitaţia se încheie pe 29 noiembrie.

Terry Gilliam a filmat la Bucureşti, în 2012, pentru “The Zero Theorem”.

Credit foto: Facebook/Terry Gilliam