Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  O lună de expoziții, evenimente și licitații dedicate de Sotheby’s jubileului de platină al reginei Elizabeth II
andy warhol, r queens

O lună de expoziții, evenimente și licitații dedicate de Sotheby’s jubileului de platină al reginei Elizabeth II

Jubileul de platină al reginei Elizabeth II, în iunie, reprezintă un important moment cultural în marcarea a 70 de ani de la urcarea ei pe tron. Sotheby’s, care este unul dintre partenerii The Platinum Jubilee Pageant, va prezenta un program de o lună din care fac parte expoziții și evenimente dedicate sărbătorii.

Sezonul va prezenta amploarea, diversitatea și excelența creativității britanice, programul cuprinzând artele spectacolului, vizuale, literare și culinare și oferind o platformă următoarei generații de artiști, se arată într-un comunicat de presă.

Portrete regale și bijuterii rare

În perioada 28 mai – 15 iunie, în galeriile Sotheby’s vor fi montate expoziții cu portrete regale, bijuterii rare și manuscrise importante, inclusiv lucrări împrumutate din prestigioase colecții.

Pe lângă expoziții, vizitatorii pot participa la dezbateri și spectacole muzicale și de teatru.

Sotheby’s va organiza, pe 29 iunie, „British Art: The Jubilee Auction”, în cadrul căreia vor fi scoase la vânzare opere de artă britanice, de la vechi maeștri la giganți ai secolelor 20 și 21. Mai multe detalii despre această licitație urmează să fie anunțate.

„Marea Britanie a fost mult timp recunoscută pentru creativitatea sa și regina a fost în fruntea acestui lucru de-a lungul domniei ei – în postura de custode al unei colecții de talie mondială și în postura de muză pentru artiști, designeri”, a transmis Frances Christie, președinte adjunct al Sotheby’s UK and Ireland.

Anul acesta, Majestatea Sa va deveni primul monarh britanic care va sărbători șapte decenii în serviciu.

Foto: Andy Warhol, „Reigning Queens” (1985)