Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  O pictură a lui LS Lowry ce ilustrează o sală de licitații ar putea fi vândută pentru 1,8 milioane de lire sterline

O pictură a lui LS Lowry ce ilustrează o sală de licitații ar putea fi vândută pentru 1,8 milioane de lire sterline

O pictură a lui LS Lowry ce ilustrează o sală de licitații va fi scoasă la vânzare luna viitoare prin Sotheby’s și ar putea fi adjudecată contra sumei de 1,8 milioane de lire sterline, potrivit The Guardian.

„The Auction”, lucrare de dimensiuni mari finalizată în 1958, este una dintre puținele ale artistului englez, devenit unul dintre cei mai prețuiți în Regat, care prezintă scene de interior.

Pictura prezintă o casă de licitații plină de viață, cu oamenii înghesuindu-se pe bănci. Sunt și personaje familiare din peisajele urbane ale lui Lowry: un câine în lesă, un copil într-un landou. La tribună se află licitatorul și ajutoarele lui, înconjurați de obiecte ce urmează să fie vândute.

LS Lowry, avid colecționar de ceasuri și artă pre-Raphaelită, participa regulat la licitații în Manchester și Londra. „Deseori ținea evidența propriilor picturi ce au ajuns mai târziu la Sotheby’s, fiind martor la aprecierea lucrărilor sale, în contrast cu începutul carierei lui, când se chinuia să fie recunoscut”, a spus un reprezentant al casei de licitații.

Pictura va fi licitată pe 23 noiembrie.

Laurence Stephen Lowry, un om modest care a refuzat distincții, inclusiv însemnele de cavaler, a cunoscut succesul ca artist spre finalul vieții. Deși nu a vândut nicio lucrare la prima lui expoziție, în 1921, picturile lui au ajuns în casele de licitații înainte de moartea sa, în 1976, la vârsta de 88 de ani.

Recordul pentru o lucrare semnată LS Lowry este deținut de „Piccadilly Circus”, vândută pentru 5,6 milioane de lire sterline în 2011.

Credit foto: Sotheby’s