Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
O pictură de Paolo Veronese, estimată la 13 milioane de lire sterline, este căutată internaţional

O pictură de Paolo Veronese, estimată la 13 milioane de lire sterline, este căutată internaţional

Pictura “Miracolul de la scăldătoarea Bethesda” a dispărut  în urmă cu peste 100 de ani din muzeul micului oraş scoţian Peterhead, iar consiliul local din Aberdeenshire, regiunea din care face parte Peterhead, este implicat în căutarea capodoperei, arată BBC.

Aceasta a fost la un moment dat expusă la Palazzo Grassi din Veneţia, când a fost creată o gravură după lucrare.

Ulterior, opera a fost cumpărată de Ecaterina cea Mare şi la un moment dat a apărut în nord-estul Scoţiei. Potrivit celor mai recente documente, din 1904,  ar fi fost dăruită muzeului Arbuthnot din Peterhead.

Fiona Riddell, care a lucrat la muzeu, a spus că un articol de presă din 1904 menţiona că această creaţie a lui Veronese era acolo, iar acesta ar fi ultimul document legat de localizarea capodoperei. Pentru că lucrările de restaurare ale picturii de aproape 6,5 metri pătraţi erau slabe, ea presupune că nimeni nu a realizat că are de-a face cu o operă de artă, cu atât mai puţin într-un orăşel de pescari.

Consiliul din Aberdeenshire a transmis că face parte dintr-un “puzzle”, în această situaţie. “Încercăm să găsim această operă istorică într-un puzzle de importanţă internaţională”, au spus reprezentanţii autorităţilor locale.

Credit foto:  Alamy via BBC