Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  O serigrafie semnată de Andy Warhol, portret al reginei Marii Britanii, este vedeta licitaţiei Bonhams de la finalul lunii iunie
queen bonhams

O serigrafie semnată de Andy Warhol, portret al reginei Marii Britanii, este vedeta licitaţiei Bonhams de la finalul lunii iunie

O serigrafie semnată de Andy Warhol, care o ilustrează pe regina Marii Britanii, Elizabeth II, este vedeta licitaţiei Bonhams care va avea loc pe 29 iunie, la Londra.

Elizabeth II nu este doar monarhul cu cea mai lungă domnie, ci şi cel mai longeviv şef de stat, din moment ce Jubileul său de platină este marcat prin ample manifestări, în Regatul Unit. În cei 70 de ani de domnie, regina Marii Britanii a fost subiect pentru nenumărate portrete, semnate de artişti precum Lucian Freud şi Cecil Beaton.

Opera lui Warhol are ca sursă o fotografie a reginei realizată de Peter Grugeon la celebrarea Jubileului de argint, în 1977.

Opera este estimată la 180.000 de lire sterline.

Printre lucrările incluse în licitaţie se regăsesc serigrafia unei imagini a lui Mick Jagger din 1975, realizată tot de Warhol, estimată între 40.000 şi 60.000 de lire sterline, „Banksquiat”, de Banksy, lucrare estimată între 80.000 şi 120.000 de lire sterline, şi seria „The Elements”, a lui Damien Hirst, estimată între 40.000 şi 60.000 de lire sterline.

Credit foto: Bonhams