Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  O superbă colecţie de fotografii care aparţine actorului Richard Gere, în licitaţie la Christie’s
Richard Gere

O superbă colecţie de fotografii care aparţine actorului Richard Gere, în licitaţie la Christie’s

O superbă colecţie de fotografii alcătuită de actorul Richard Gere, un pasionat al acestei arte, este subiectul unei licitaţii Christie’s, până pe 7 aprilie.

Loturile licitaţiei Christie’s parcurg întreaga istorie a fotografiei, de la maeştrii secolului XIX, Gustave Le Gray şi Carleton Watkins, la profesionişti importanţi din secolul trecut – Edward Weston, Tina Modotti şi Alfred Stieglitz – și la contemporanii Richard Avedon, Diane Arbus, Irving Penn, Sally Mann, Robert Mapplethorpe şi Herb Ritts.

Multe dintre aceste lucrări, scriu cei de la Christie’s, au fost cumpărate de actor de la artiştii care îi erau apropiaţi. Aceste fotografii ilustrează de multe ori lumea teatrului, sunt provocatoare şi dau o stare de încântare.

Update: Licitația care a avut loc online a înregistrat un total de 2.422.350 de dolari.

Fotografia care a fost vândut cel mai scump a fost „Temná vlna (The Dark Wave)”, realizată în 1926 de fotograful ceh František Drtikol. Ea a fost adjudecată contra sumei de 352.800 de dolari.

dark wave

Credit foto: Christie’s